0
0 Cosul meu (gol)

Utilizarea sub orice forma (vizitare sau cumparare de produse) a site-ului Practiconline.ro,  implica acceptarea termenilor si conditiilor mentionate mai jos. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a documentului.

 

Termeni

Site - domeniul www.PracticOnline.ro

Cumparator – orice persoana fizica sau juridica care plaseaza o comanda in site

Vanzator –  societatea comerciala SC Practic Online Packaging SRL, avand sediul social str. Ciorogarlei, Nr. 145C, Bacu, Jud. Giurgiu nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J52/1229/2022, Cod Fiscal RO47331558.

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre vanzator, cumparatorului.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre vanzator si comparator, prin care vanzatorul este de acord sa livreze bunurile si cumparatorul este de acord sa primeasca aceste bunuri si sa faca plata acestora.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre vanzator si cumparator, fara prezenta fizica simultana a vanzatorului si a cumparatorului. 

 Date contact

Date firma: SC Practic Online Packaging SRL, Registrul Comertului: J52/1229/2022, Cod Fiscal RO47331558

Adresa fiscala: str. Ciorogarlei, Nr. 145, Bacu, Jud. Giurgiu

Telefon: 0766 66 44 61 sau 021 555 29 23,  Luni - Vineri in intervalul 09:00-17:00 (cu exceptia sarbatorilor legale)

E-mail: office@practiconline.ro (pentru distribuitori sau reclamatii) sau comenzi@practiconline.ro (timp de raspuns maxim 1 zi lucratoare)  

Informatii Generale

Prin efectuarea unei comenzi in site, cumparatorul este de acord cu o forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza activitatea. Notificarea primita de catre cumparator, dupa efectuarea comenzii are rol de informare si nu presupune acceptarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail). Acceptare comenzii de catre vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea vanzatorului catre cumparator. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui contract. Contractul se considera incheiat intre vanzator si cumparator in momentul confirmarii si a notificarii de expediere a comenzii de catre vanzator, cumparatorului. Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre vanzator, fara o anuntare prealabila. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta. Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat.

Cesionarea si Subcontractarea

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

 

Dreptul de proprietate intelectuala si industriala de autor (DPI)

Numele site-ului precum si insemnele grafice sunt marci inregistrate in proprietatea Practic Online Packaging SRL, aceste informatii nu pot fi transmise  sau copiate fara acordul scris al proprietarului. Nerespectarea acestor conditii se pedepseste conform legii in vigoare.

Extinderea obligatiilor vanzatorului

Imaginile in site au caracter informativ si pot diferi din cauza diferentelor inerente care pot sa apara intre poze si realitate. PracticOnline.ro isi rezerva dreptul sa completeze si sa modifice orice informatie din site. PracticOnline.ro nu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii site-ului .

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a comenzii, vanzatorul este obligat sa anunte cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii.

In cazul in care vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 3 zile lucratoare.

 

Riscuri si Responsabilitati

·       Livrare : Vanzatorul se obliga sa expedieze bunurile si serviciile in sistem de curierat door-to-door catre cumparator prin servicii externe de curierat si curierat rapid. 

·       Transport si Ambalare: In afara de cazul in care este agreat de vanzator si cumparator diferit, vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu bunurile si serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul cumparatorului. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

 

Garantii

Toate produsele sunt insotite de factura si certificat de garantie (producator sau vanzator).

Pierderea certificatului de garantie sau a facturii duce la pierderea garantiei. Nu eliberam duplicate pentru certificatul de garantie. 

Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii pe adresa office@PracticOnline.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

Transferul proprietatii

Proprietatea asupra bunurilor si serviciilor va fi transferate la momentul efectuarii platii din partea cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier).

In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre vanzator sa permita cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.

 Cum comand

Comenzile ONLINE au PRIORITATE si garanteaza preluarea corecta a datelor de facturare si livrare.

Online: Pentru a comanda online iti recomandam sa iti creezi un cont pe site-ul PracticOnline.ro daca nu ai deja unul. 

·       Pasul 1: Dupa ce ai ales produsul pe care il doresti apasa pe butonul  "Adauga in cos". Produsul va fi adaugat in cosul tau de cumparaturi.

·      Pasul 2: Daca doresti sa adaugi un alt produs in cos apasa pe butonul "Continua cumparaturile". Daca ai terminat si vrei sa finalizezi comanda apasa pe butonul "Trimite comanda".

·       Pasul 3: Pentru a vedea produsele selectate apasa butonul "Cosul meu".

·     Pasul 4: Daca ai deja un cont si nu te-ai logat inainte apasa butonul "Client existent, click AICI" verifica adresele tale si apasa butonul "Trimite comanda". Daca nu ai un cont de client te rugam sa complectezi campurile marcate cu * si apasa butonul "Trimite comanda".

Prin e-mail: Pentru a comanda produsele dorite ne poti trimite un email la adresa office@PracticOnline.ro.

Prin telefon: Ne poti contact de Luni pana Vineri in intervalul 09:00 - 17:00 la numarul 0766 66 44 61 sau 021 555 25 23.

Cum platesc

Numerar ramburs:  Se platesc produsele in numerar in momentul livrarii de catre curier sau a ridicarii de la sediul acestuia.

Plata prin card: Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastra in conditiii de siguranta deplina. Cardurile acceptare la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV2/CVC2.)

Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru tranzactii.

Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv pe serverele PlatiOnline.ro

Siguranta informatiilor dumneavoastra este garantata de faptul ca PlatiOnline nu stocheaza datele confidentiale ale cardului dumneavoastra, ci le trimite criptat pe o conexiune securizata catre banca procesatoare. In acest fel informatiile dumneavoastra sunt in siguranta.

Indiferent de valuta pe care o aveti in cont, tranzactiile se fac in lei, la cursul de schimb al bancii dumneavoastra.

Pentru plata cu cardul, tranzactia va aparea pe extrasul de cont cu numele PracticOnline

Plata in rate: Se pot efectua platii in 2 pana la 6 rate egale fara dobanda prin intermediul serviciilor oferite de Banca Transilvania sau Alpha Bank astfel:

Acum e mai usor sa-ti cumperi tot ce iti doresti cu cardul STAR de la Banca Transilvania.

Ti-ai ales produsul dorit? Cu cardul STAR poti sa platesti in 2 pana la 6 RATE fata dobanda.

Sunt incluse in programul STAR Card cardurile de cumparaturi: STAR Forte, STAR Forte pentru Medici, STAR Gold, Visa Gold BT-Rotary, STAR Platinum, Visa Infinite, Visa Business Gold Credit Card, Visa Business Silver Credit Card, BT Flying Blue Classic si BT Flying Blue Premium.

Daca nu ai unul dintre cardurile din programul STAR aplica aici si platile online devin mai simple ca oricand.

Imagine3.png Rate fara dobanda  plati sigure pe internet
 Comision zero la toate cumparaturile  Perioada de gratie de pana la 56 de zile

Intra pe www.startbt.ro si afla toate avantajele programului STAR.


 0800 80 2273 (CARD) Apel gratuit din orice retea nationala, fixa sau mobila

*8028  Apelabil din orice retea nationala, fixa sau mobila
0264.594.337 Apelabil din orice retea, inclusiv international

P6.png

Prin card de credit emis de Alpha Bank

Optiunea de plata in rate cu 0% dobanda prin cardul tau de credit de la Alpha Bank (AlphaCard Visa Credit, AlphaCard Visa Gold si Alpha MasterCard Credit)

Acest serviciu oferit de Alpha Bank permite detinatorilor de carduri de credit in lei emise de banca sa beneficieze de o solutie de plata in rate flexibila pentru bunurile |serviciile achizitionate cu cardurile de credit de la comerciantii afiliati acestui serviciu.

Confortabil -  Tot ce trebuie sa faci este sa selectezi numarul de rate in care doresti sa rambursezi contravaloarea comenzilor. Tranzactia se va efectua in numarul de rate ales de tine exact la momentul efectuarii platii;

Convenabil -  Pentru a beneficia de 0% dobanda, trebuie sa platesti lunar rata aferenta, egala cu costul bunurilor impartit la numarul de luni ales pentru plata. Daca sunt efectuate si alte tipuri de tranzactii, este necesara plata in intregime a sumei lunare datorate pentru a beneficia de dobanda 0%;

Flexibil -  Poti alege plata in rate ori de cate ori doresti in limita liniei de credit aferenta cardului tau. Pe masura ce rambursezi ratele lunare, sumele rambursate devin din nou disponibile pe contul tau de card;

Accesibil -  Esti liber sa folosesti oricand plata in rate in orice magazin partener; ai libertatea sa alegi numarul de rate care ti se potriveste cel mai bine;

Transparent -  Extrasul de cont de card emis lunar iti va arata de fiecare data ce rata trebuie sa platesti pentru luna curenta si suma ratelor viitoare ramase de platit.

Politica de livrare a produselor

Livrarea produselor se face oriunde in tara, prin intermediul partenerilor nostri, ce ofera servicii de curierat rapid - Fan Courier Express, Dynamic Parcel Distribution sau Sameday Courier Ne rezervam dreptul de a efectua onorarea comenzilor doar dupa contactarea clientilor si confirmarea disponibilati produselor in stocul propriul sau in stocul furnizorilor.

Termenul de livrare este de 24-48 ore, in functie de destinatia fiecarui colet si momentul lansari comenzilor, dupa cum urmeaza:

·       Comenzile inregistrate de luni pana vineri, pana in ora 13:00, vor fi livrate a doua zi.

·       Comenzile inregistrate sambata si duminica vor fi livrate marti.

·       Programul de livrare este de luni – vineri intre orele 10:00 si 18:00.

Livrarea prin curierat rapid, se face la un cost de livrare fix, de 25 lei pentru comenzi cu valoare mai mica de 700 de lei si GRATUIT pentru comenzile de peste 700 lei

Facem tot posibilul pentru a mentine acest cost de livrare cat mai mic si nu percepem costuri suplimentare pentru volum, kilograme sau kilometri. Politica de livrare nu poate si sustinuta in cazul ofertelor personalizate.

In astfel de situatii PracticOnline.ro isi rezerva dreptul de a nu onora comenzile fara acordul prealabil exprimat de client.

Te rugam sa verifici integritatea fizica a coletelor in momentul in care le primesti de la Fan Courier Express sau Dynamic Parcel Distribution in prezenta curierului si sa ceri intocmirea unui proces verbal de constatare a daunelor daca produsele prezinta urme de deteriorare. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.

In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul va reveni, dupa ce va fi reluat legatura cu acesta. In cazul in care livrarea nu se poate face nici a doua oara, comanda va fi anulata automat, iar coletul va fi returnat la sediu. In cazul in care clientul doreste sa reia aceeasi comanda, va fi nevoit sa suporte costul integral al livrarii, indiferent de valoarea produselor cumparate.

Pentru a preintampina astfel de situatii, te rugam sa mentionezi in campul "OBSERVATII" din formularul de comanda, intervalul orar preferat pentru primirea livrarii, iar curierii nostri vor incerca sa tina cont de aceasta preferinta.

Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna si corespund cantitativ si calitativ cu ceea ce s-a comandat si aceasta este facuta in momentul semnarii documentelor fiscale legale ce insotesc coletul. Factura constituie contract de vanzare/cumparare conform legislatiei romanesti in vigoare.

PracticOnline.ro isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de PracticOnline.ro care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.

 

Politica de returnare

Potrivit articolului 9 alin. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 34 din 12 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, aveti dreptul de a va retrage din contractele incheiate la distanta, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile de la data la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produselor/a ultimului produs.

Magazinul PracticOnline.ro se conformeaza 100% legislatiei in vigoare, iar produsele achizitionate de pe site-ul nostru pot fi returnate in termenul legal de 14 zile de la achizitie

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizand un formular de retragere transmis prin e-mail la adresa noastra, office@PracticOnline.ro

Daca va retrageti, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, cu exceptia costurilor suplimentare determinate de faptul ca ati ales alta modalitate de livrare decat cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. PracticOnline.ro va putea amana rambursarea contravalorii produselor pana la primirea acestora.

Vom efectua aceasta rambursare folosind drept modalitate de plata transferul bancar. Pentru comenzile platite cu cardul, suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de maxim 30 de zile de la acceptarea returului. 

In orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari.

Produsele le puteti expedia prin curier sau le puteti returna direct la adresa punctului nostru de lucru din Str. Ciorogarla nr. 145, Hala 2, Bacu, Giurgiu fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

In cazul in care alegeti sa returnati produsele prin intermediul unui curier, va trebui sa suportati costul direct al returnarii produselor. Iti recomandam pastrarea ambalajului in care au fost livrate produsele pentru protejarea integritatii acestora.

Sunteti responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor. In cazul produselor ambalate la set sunt acceptate interventii asupra unui singur set conform art. 14, alin. 3 din OUG 34/2014.

In cazul persoanelor juridice (acestea nu au calitatea de consumator) ne rezervam dreptul de a accepta sau nu returul produselor.

Produsele de tip "comanda speciala", indiferent de categoria din care fac partea, ce sunt special personalizate sau aduse in stoc in urma unei solicitari ferme din partea ta sau a efectuarii platii in avans pentru ele, nu pot fi returnate.

Daca ai nevoie de informatii suplimentare asupra modalitatii de returnare a produselor sau daca doriti doar inlocuirea acestora cu alte produse din oferta noastra, ne poti suna la 0766 66 44 61  sau scrie pe adresa office@PracticOnline.ro.

 

Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal

SC Practic Online Packaging SRL cunoaste importanta datelor dumneavoastra si se angajeaza sa protejeze in continuare confidentialitatea si securitatea acestora. Conform articolului 14, alineatul 4 al Regulamentulului General privind Protectia Datelor (GDPR) 679/2016, va informam ca datele dumneavoastra personale constand in nume, prenume, numar de telefon si adresa de e-mail, colectate in scopul procesarii comenzilor primite, vor fi utilizate pentru o perioada de 48 de luni si in scopul comunicarii programului de lucru, a modificarilor de ordin operational sau a noutatilor de marketing.

Este important pentru noi sa va furnizam cat mai clar informatiile legate de prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in calitate de persoane vizate (utilizatori ai site-ului PracticOnline.ro, clienti, potentiali clienti, consumatori, potentiali consumatori, angajati) in cadrul prezentei Politici de prelucrare a datelor cu caracter personal, aplicabile pentru scopurile listate mai jos.

In cazul in care nu sunteti de acord cu termenii si conditiile legate de utilizarea acestora (expuse in acest document din punct de vedere al protectiei datelor cu caracter personal), va rugam sa nu utilizati site-ul www.PracticOnline.ro

Conform cerintelor Regulamentului General privind Protectia Datelor nr. 679/2016 al U.E. denumit in continuare “Regulament” pentru protectia persoanelor fizice cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, SC Practic Online Packaging SRL administreaza in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele cu caracter personal pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, in contextul vizitarii site-ului si achizitionarii produselor afisate pe site-ul PracticOnline.ro.

Prin bifarea faptului ca sunteti de acord cu Conditiile Generale si Politica de prelucrare a datelor cu caracter pesonal sau, dupa caz, prin continuarea utilizarii site-ului si serviciilor noastre ulterior parcurgerii acestei Politici, sunteti de acord cu această Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

 

Scopurile pentru care colectam si prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sunt:

·       Crearea și administrarea contului în cadrul site-ului PracticOnline.ro;

·       Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora:

·       Solutionarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achiziționate;

·       Returnarea produselor conform prevederilor legale:

·       Rambursarea contravalorii  produselor conform prevederilor legale;

·       Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările dvs cu privire la comenzile dvs sau la bunurile și serviciile PracticOnline.ro;

·    Prelucrarea datelor dvs. pentru aceste scopuri este în cele mai multe cazuri necesară pentru încheierea și executarea unui contract între PracticOnline.ro și dvs. De asemenea, anumite prelucrări subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă.

·       Administrarea si imbunatatirea serviciilor furnizate de site-ul PracticOnline.ro;

·   Activitati comerciale de vanzari produse, cuprinzand realizare, administrare și dezvoltare vanzari de produse pe site-ul PracticOnline.ro, administrarea conturilor clientilor, cercetare / studii de piata, statistica;

·     Reclama, marketing si publicitate, activitati de promovare a serviciilor oferite, desfasurarea campaniilor promotionale, transmiterea de newslettere (buletine informative), de urmarire și monitorizare a vanzarilor si comportamentului consumatorului;

·       In scop probatoriu in legatura cu activitatile de mai sus si de arhivare;

·       Pentru apărarea intereselor noastre legitime.

·       Pot exista situații în care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitate comercială. Acestea pot include:

·       Măsuri de protecție a site-ului web și a utilizatorilor față de atacuri cibernetice:

·       Măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apăra activitatea comercială, fiind înțeles că ne asigurăm că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile dvs. fundamentale.

De asemenea, în anumite cazuri ne întemeiem prelucrarea pe dispoziții legale  cum ar fi obligația de a asigura paza bunurilor și valorilor prevăzută de legislatia aplicabila in aceasta materie.

 

Categoriile de date cu caracter personal pe care le prelucrăm.

Pentru realizarea scopurilor de mai sus prelucram urmatoarele categorii de date cu caracter personal:

·       Pentru administrarea si imbunatatirea serviciilor furnizate de site-ul PracticOnline.ro (nume, prenume, adresa (domiciliu/reședința), e-mail, informații tehnice cu privire la dispozitivul vizitatorului – locația acestuia, adresa IP, tipul de echipament hardware, informații în legătură cu intervalul orar precum și data la care a fost folosit site-ul, alte informații care rezultă din folosirea aplicațiilor de tip Cookies; Pentru mai multe informații legate de cookie-uri, vă rugăm consultați Politica de utilizare Cookie-uri afișată pe website.

·       Pentru activitati comerciale de vanzari produse, cuprinzand realizare, administrare și dezvoltare vanzari de produse pe site-ul PracticOnline.ro, administrarea conturilor clientilor, cercetare / studii de piata, statistica. (nume, prenume, adresa (domiciliu/reședința), telefon, e-mail, adrese de livrare. In plus, SC Practic Online Packaging SRL prelucrează date referitoare la: cod numeric personal pentru conformarea cu cerințele legislației fiscal.

·    Pentru reclama, marketing si publicitate, activitati de promovare a serviciilor oferite, desfasurarea campaniilor promotionale, transmiterea de newslettere (buletine informative), de urmarire și monitorizare a vanzarilor si comportamentului consumatorului. nume și prenume, telefon/fax, e-mail, adresa (domiciliu / reședința),  obișnuințe/ preferințe/ comportament.

·       Pentru activitati de post-vanzare, cuprinzand servicii de relatii cu clientii, informarea utilizatorilor/ clientilor privind evaluarea serviciilor oferite; efectuarea interventiei de inlocuire de produse.  nume și prenume, telefon/fax, e-mail, adresa (domiciliu / reședința)

In scop probatoriu in legatura cu activitățile de mai sus și de arhivare: stocarea de date cu caracter personal menționate la scopurile de mai sus în vederea menținerii evidențelor legate de activitățile desfășurate, pentru protejarea drepturilor în justiție și exercitarea altor drepturi conform legii și contractelor încheiate, îndeplinirea eventualelor cerințe de arhivare, în acord cu dispozițiile legale.

Datele cu caracter personal care beneficiază de un regim special de protecție cum ar fi codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, vor fi colectate și prelucrate în condiții limitative și în concordanță cu dispozițiile legale pentru asigurarea respectării regulilor aplicabile în domeniul protecției datelor cu privire la acestea. Furnizarea datelor cu caracter personal este necesară pentru ca SC Practic Online Packaging SRL să realizeze activitățile listate conform celor de mai sus.

 

Cum protejăm securitatea datelor dvs. cu caracter personal;

Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

Transmisia datelor dvs. cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultimă generație si le stocam pe servere securizate, asigurând in acelasi timp redundanța datelor.

În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, vă atragem atenţia că transmiterea informaţiilor prin Internet, în general, sau prin intermediul altor reţele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute şi utilizate de către terţe părţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

 

Cui dezvăluim datele dumneavoastră cu caracter personal;

În vederea realizării unuia sau mai multor scopuri din cele menționate mai sus, SC Practic Online Packaging SRL poate dezvălui datele dumneavoastră cu caracter personal următoarelor categorii de destinatari:

·       partenerilor contractuali ai SC Practic Online Packaging SRL (cum este cazul companiilor cu care SC Practic Online Packaging SRL se află în relații de parteneriat, dar numai în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea acestora, prin care garantează că aceste date sunt păstrate în siguranță și că furnizarea acestor informații personale se face conform legislației în vigoare.

·       furnizori de servicii (de curierat, marketing, IT, servicii de plată / bancare sau alte servicii), inclusiv entități care asistă SC Practic Online Packaging SRL în prelucrarea de date în calitate de împuterniciți, asiguratori, autorități publice (Parchet, Poliție, instanțele judecătorești și altor organe abilitate ale statului), în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate, altor companii din același grup cu SC Practic Online Packaging SRL precum și dumneavoastră ca persoană vizată în contextul exercitării dreptului dumneavoastră de acces, articolul 15 din Regulament.

 Datele înregistrate de SC Practic Online Packaging SRL nu se vând către terți și sunt folosite doar în scopul îmbunătățirii serviciilor SC Practic Online Packaging SRL;

 

Prin citirea prezenței Politici ați luat la cunoștință de faptul că vă sunt garantate drepturile prevăzute de Regulament, respectiv

·       de a fi informați cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, articolul 13 și 14 din Regulament;

·       de acces la datele dumneavoastră cu caracter personal, articolul 15 din Regulament;

·       de rectificare a datelor dumneavoastră cu caracter personal articolul 16 din Regulament;

·       de ștergere (“dreptul de a fi uitat”) a datelor personale, articolul 17 din Regulament;

·       de a obține restricționarea prelucrării, articolul 18 din Regulament;

·       la portabilitatea datelor, articolul 20 din Regulament;

·       de a vă opune prelucrării datelor personale care vă privesc și să solicitați rectificarea, actualizarea ori ștergerea datelor în condițiile  legii-în cazul datelor cu caracter personal prelucrate pentru scopuri de marketing direct, acest drept poate fi exercitat oricând, în mod gratuit și fără justificare, articolul 21 din Regulament;

·       de a nu fi supus unei decizii individuale cu caracter automat, inclusiv crearea de profiluri articolul 22 din Regulament;

·       de a depune o plângere la Autoritatea de supraveghere ANSPDCP , articolul 77 din Regulament;

·       de a vă adresa justiției în cazul în care s-au constatat încălcări ale legislației în materie, articolele 78 – 79 din Regulament.

 

Vă puteți exercita aceste drepturi trimițând un e-mail către SC Practic Online Packaging SRL prin accesarea formularului de contact la adresa office@PracticOnline.ro sau ne puteți scrie la următoarea adresă de poștă: Str. Ciorogarlei, Nr. 145C, Bacu, Giurgiu.
Puteți să vă opuneți oricând și fără justificare, prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal în scop de marketing direct, prin trasmiterea către SC Practic Online Packaging SRL (prin accesarea formularului de contact la adresa office@PracticOnline.ro sau ne puteți scrie la următoarea adresă de poștă: Str. Ciorogarlei, Nr.145C, Sat Bacu, Comuna Joita, Jud Giurgiu a unei solicitări scrise, datate și semnate în acest sens.

În acest caz, solicitarea dumnevoastră va fi înaintată către departamentul specializat al SC Practic Online Packaging SRL; este posibil să primiți un mesaj prin care se confirmă că opțiunea dumneavoastră a fost notată, precum și orice alte informații necesare, după caz.


Prevederi speciale legate de minori 

SC Practic Online Packaging SRL nu urmărește în activitățile sale de prelucrare de date, prelucrarea datelor cu caracter personal ale minorilor.

O atenție deosebită se acordă pentru a se asigura că orice prelucrare a datelor cu caracter personal ale minorilor se realizează în conformitate cu cerințele Regulamentului, articolul 8 și în cazuri strict determinate.

SC Practic Online Packaging SRL nu realizează activități promoționale de marketing direct față de minori.

Minorilor care nu au împlinit vârsta de 14 ani nu li se permite solicitarea de servicii sau orice comunicații pe site-ul SC Practic Online Packaging SRL, decât dacă aceasta se realizează în numele minorului de către reprezentantul legal sau tutorele minorului în cauză, conform legii.

Minorii care au implinit vârsta de 14 ani pot achiziționa produse de la SC Practic Online Packaging SRL numai dacă au acordul reprezentantului sau tutorelui legal, conform legii. De asemenea, orice persoană care ne furnizează datele personale prin intermediul site-ului sau alte aplicații sau dispozitive acoperite de această Politică garantează că este major, respectiv are capacitate deplină de exercițiu.

Orice colectare sau prelucrare de date cu caracter personal ale minorilor se va realiza numai în condițiile legii, și având în vedere cele de mai sus.

 

Durata prelucrării datelor

Va fi determinată în general de momentul exercitării dreptului dumneavoastră la opoziție, în conditiile art. 21 alin. 2 din Regulamentul   European nr. 679/2016. Excepție: Pentru datele  declarate în cadrul serviciului call center, durata prelucrării datelor este de 5 3 ani, ca regulă, sau până la exercitarea dreptului de opoziție. De asemenea, SC Practic Online Packaging SRL poate stoca datele cu caracter personal pe o astfel de durată mai îndelungată, în scop probatoriu și de arhivare.

Totodată, stocarea datelor personale pentru o perioadă mai îndelungată de timp se poate realiza pentru realizarea de statistici, îmbunătățirea serviciilor, administrarea conturilor clienților, cercetare / studii de piață.

 

Alte informații

Vă rugăm să verificați la fiecare utilizare a website-ului nostru prezenta Politică de prelucrare a datelor cu caracter personal, pentru a fi tot timpul informați în legătura cu aceasta.

La încheierea operațiunilor de prelucrare, datele înregistrate vor putea fi transferate, integral ori parțial, oricărei alte persoane juridice cu respectarea legislației speciale în vigoare, în condițiile în care acestea vor fi folosite în scopuri similare cu cele prevăzute în acest document.

Pentru inregistrarea eronată a datelor personale cauzată de softul de indexare a datelor, SC Practic Online Packaging SRL nu își asumă nicio responsabilitate.

Aveți dreptul să depuneți o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. În România, datele de contact ale autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212; E-mail : anspdcp@dataprotection.ro

Fără a vă afecta dreptul dvs de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, vă rugăm să ne contactați în prealabil, și vă promitem că vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă.

 

Vă semnalăm faptul ca niciun program de securizare a informațiilor nu este infailibil.

 

Politica de utilizare Cookie-uri

Ce sunt cookie-urile?

Cookie-ul este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către terminalul utilizatorului către un server PracticOnline.ro sau către un server al unei terțe părți.

 

La ce sunt folosite cookie-urile?

Aceste fișiere fac posibilă în principal recunoașterea terminalului utilizatorului și prezentarea conținutului într-un mod relevant, adaptat preferințelor utilizatorului.

Cookie-urile asigură utilizatorilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile PracticOnline.ro pentru a oferi servicii mai adaptate utilizatorilor, ex: – preferințele în materie de confidențialitate online, coșul de cumpărături sau publicitate relevantă. De asemenea, sunt utilizate în pregătirea unor statistici anonime agregate care ne ajută să înțelegem cum un utilizator beneficiază de paginile noastre de internet, permițându-ne îmbunătățirea structurii și conținutului lor, fără a permite identificarea personală a utilizatorului.

 

Ce cookie-uri folosim?

Folosim două tipuri de cookie-uri: per sesiune și fixe. Cookie-urile per sesiune sunt fișiere temporare ce rămân în terminalul utilizatorului până la terminarea sesiunii sau închiderea aplicației. Cookie-urile fixe rămân pe terminalul utilizatorului pe o perioadă determinată de parametrii cookie-ului sau până sunt șterse manual de utilizator.

 

Cum sunt folosite cookie-urile de către acest site?

O vizită pe acest site poate plasa următoarele tipuri de cookie-uri:

·       cookie-uri strict necesare pentru funcționarea site-ului

·       cookie-uri de analiză

·       cookie-uri pentru publicitate

Cookie-urile și/sau tehnologiile similare strict necesare sunt esențiale pentru buna funcționare a site-ului, fiind setate pe dispozitivul dumneavoastră la accesarea site-ului sau în urma acțiunilor efectuate în site, după caz. Puteți seta browser-ul dumneavoastră pentru a bloca cookie-urile, însă în acest caz anumite secțiuni ale site-ului nu vor funcționa corect.

Celelalte categorii de cookie-uri au rolul indicat la sectiunea 8.

 

Conțin cookie-urile date personale?

Cookie-urile în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în multe cazuri, nici nu identifică personal utilizatorii de internet. Există însă situații când datele personale pot fi colectate prin utilizarea cookie-urilor pentru a facilita anumite funcționalități pentru utilizator sau pentru a oferi utilizatorului o experiență mai adaptată preferințelor sale. Astfel de date sunt criptate într-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

 

Blocare cookie-uri

În cazul în care doriți sa blocați cookie-urile, unele funcționalități ale site‑ului vor fi oprite, iar acest lucru poate genera anumite disfuncționalități sau erori în folosirea site-ului nostru. De exemplu, blocarea cookie-urilor vă poate împiedica să:

·       cumpărați online;

·       vă autentificați în contul dumneavoastră;

În cazul în care ești de acord cu aceste limitări și dorești să blochezi cookie-urile, urmează instrucțiunile de mai jos:

Cele mai multe browsere sunt setate implicit să accepte cookie-uri, dar aveți posibilitatea să modificați setările pentru a bloca unele sau toate cookie-urile.

Alege browser-ul tău din lista de mai jos pentru a afișa instrucțiunile pe care trebuie să le parcurgeți după deschiderea browser-ului.

Chrome

Internet explorer

Firefox

Opera

În alte browsere

Pentru instrucțiuni, consultați site-ul de asistență al browserului dvs

Link-urile de mai sus nu aparțin PracticOnline.ro și nu suntem responsabili de conținutul acestora.

 

Administrarea preferințelor cu privire la plasarea de cookie-uri

În general, o aplicație folosită pentru accesarea paginilor web permite salvarea cookie-urilor și/sau a tehnologiilor similare pe terminal în mod implicit. Aceste setări pot fi schimbate în așa fel încât administrarea automată a cookie-urilor să fie blocată de browser-ul web sau utilizatorul să fie informat de fiecare dată când cookie-uri sunt trimise către terminalul său.

Informații detaliate despre posibilitățile și modurile de administrare a cookie-urilor pot fi găsite în zona de setări a aplicației (browser-ului web). Limitarea folosirii cookie-urilor poate afecta anumite funcționalități ale website-ului.

 

De ce sunt cookie-urile și/sau tehnologiile similare importante pentru Internet?

Cookie-urile și/sau tehnologiile similare reprezintă un punct central al funcționării eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experiențe de navigare prietenoase și adaptate preferințelor și intereselor fiecărui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri sau părți ale site-urilor imposibil de folosit.

Dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi, cu respectarea legislației, publicitate online – ci doar că aceasta nu va mai putea ține cont de preferințele și interesele dvs., evidențiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de întrebuințări importante ale cookie-urilor (care nu necesită autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

·       Conținut și servicii adaptate preferințelor utilizatorului – categorii de produse și servicii.

·       Oferte adaptate intereselor utilizatorilor

·       Reținerea parolelor

·       Reținerea filtrelor de protecție a copiilor privind conținutul pe Internet (opțiuni family mode, funcții de safe search).

·       Limitarea frecvenței de difuzare a reclamelor – limitarea numărului de afișări a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.

·       Furnizarea de publicitate relevantă pentru utilizator.

·       Măsurarea, optimizarea și adaptarea caracteristicilor de analiză – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de conținut este vizualizat și modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex: prin motoare de căutare, direct, din alte website-uri etc.). Website-urile derulează aceste analize privitoare la utilizarea lor pentru a-și îmbunătăți serviciile în beneficiul utilizatorilor.

 

Securitate și aspecte legate de confidențialitate

În general browserele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite niveluri de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate și ștergere automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

 

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:

Particularizarea setărilor browserului în ceea ce privește cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru dumneavoastră al securității utilizării cookie-urilor.

Dacă sunteți singura persoană care utilizează computerul, puteți seta, dacă doriți, termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și a datelor personale de acces.

Dacă împărțiți accesul la calculator, puteți lua în considerare setarea browserului pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închideți browserul. Aceasta este o variantă de a accesa site-urile care plasează cookie-uri și de a șterge orice informație de vizitare la închiderea sesiunii de navigare.

 

Linkuri și informații suplimentare utile

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre cookie-uri și la ce sunt utilizate, recomandăm următoarele linkuri:

    Microsoft Cookies guide

   All About Cookies

          http://www.youronlinechoices.com/ro/

ti multumim pentru mesaj . Programul nostru de lucru este de luni pana vineri intre orele 9:00 - 17:00. Poti plasa o comanda pe www.PracticOnline.ro sau ne poti trimite solicitarea ta la adresa comenzi@PracticOnline.ro